Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În perioada 1-6 mai 2024, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady vor fi închise. Vă mulțumim pentru înțelegere!

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Mobil - un mod de învățare prin și despre artă

Muzeul Mobil - un mod de învățare prin și despre artă

De la 05 Octombrie 2017 14:00 până la 30 Noiembrie 2017 21:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3633


Muzeul mobil își propune să genereze un nou mod de a învăța prin și despre artă. El se adresează în primul rând copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, proveniți din medii dezavantajate din punct de vedere geografic, economic și social, din zone urbane periferice și extra-urbane, cărora își propune să le.deschidă și faciliteze accesul la artă prin intermediul colecțiilor Muzeului Național de Artă al României.

 

Cât de mobil pentru a fi un Muzeu mobil?

Muzeul mobil propune două module interactive de lucru cu elevii, unul derulat în școală, altul sub forma unei vizite active în muzeu, urmată de un atelier creativ.

În perioada octombrie-noiembrie 2017 vor avea loc vizite sub formă de lecţii ale educatorilor muzeali în şcolilor partenere (Tîncăbeşti – Ilfov; Ghermăneşti – Ilfov; Şcoala 1 Decembrie 1918 – Ilfov; Şcoala 134 Bucureşti; Şcoala 1 – Chitila; Sohatu – Călăraşi), urmate de vizite active ale şcolilor în cadrul MNAR. Proiectul recurge la lucrări din patrimoniul Galeriei de Artă Modernă Românească pentru sensibilizarea copiilor prin transferul de valori cultural-artistice locale abordând opera de artă într-o manieră ludică, interdisciplinară. Metodologia dezvoltată cu acest prilej contribuie la dezvoltarea gândirii critice a elevilor, la creşterea capacităţii lor de a conecta informaţii din domenii diferite.


Explorare ghidată, materiale multi-senzoriale...

Interacțiunea cu elevii are ca punct central explorarea ghidată a operei de artă prin intermediul imaginii şi al contactului direct cu originalul. Materiale multi-senzoriale (instrumente specifice picturii și sculpturii, elemente ilustrative pentru diferite etape de creație, produse tactile, olfactive, sonore) adaptate nevoilor specifice învățământului primar și gimnazial sugerează complexitatea procesului de creație și de receptare a artei.


Un obiectiv important al proiectului Muzeul Mobil este şi expunerea profesorilor din școlile participante la metode care se bazează pe resursele fizice și virtuale puse la dispoziție de MNAR și la modalități de valorificare a potențialului educativ al operei de artă ca adjuvant prețios în procesul educativ.


Materialele elaborate în cadrul proiectului Muzeul mobil vor deveni disponibile publicului şcolar, altul decât cel provenit din şcolile partenere, la începutul anului 2018.


Muzeul mobil este co-finanţat de AFCN şi realizat în parteneriat cu Asociația Culturală “Patrimoniu pentru Viitor”, Asociația Metru Cub - resurse pentru cultură şi Centrul Sintagma.


Cei interesaţi sunt rugaţi să se aboneze la Newsletter, să urmărească pagina de Facebook a MNAR şi să exploreze secţiunea Învaţă, sub-secţiunea Şcoli pentru a afla care sunt celelalte programe pregătite de echipa muzeului.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.