Muzeul Naţional de Artă al României

Programe pentru familii

Adresate familiilor cu copii de 4-12 ani, programele constau în vizite interactive tematice urmate de ateliere de creație. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației.

MNAR are rețeta perfectă pentru diminețile de weekend în familie: vizite ghidate și timp de creație pentru cei mici, sub îndrumarea celor mari și spre delectarea tuturor! Programele pentru familii înseamnă învățare prin joc, relaxare și timp de calitate petrecut alături de cei dragi, la muzeu.

Informaţii utile

Grupe de vârstă: în funcție de program, între 4-12 ani

Desfăşurare: în funcție de program, sâmbăta şi/sau duminică, ora 11:00

Durată: aprox. 1h30

Participare: înscriere prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tarif: în funcție de program, între 15-30 lei/ persoană

  

Important! Prezenţa părinţilor este necesară pe toată durata programului, ei având un rol activ în buna desfăşurare a activităţilor. Se pot face fotografii în timpul programelor. Fotografiile vor viza exclusiv grupul de participanţi, nu operele de artă și vor fi făcute fără blitz.

Pentru a fi la curent cu tematica programelor vă invităm să vă abonaţi la newsletter-ul nostru. 

MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 îi așteptăm pe copii pentru a descoperi alături de noi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră următoarele materiale: bloc de desen, creion, gumă, ascuțitoare, acuarele, pensule (3 mărimi diferite)

 

Informaţii utile:

  • Desfăşurare: sâmbăta, de la ora 11.00, la Muzeul Pallady (str. Spătarului 22)
  • Durată: aprox. 1h30
  • Tarif: 7 lei/copil, pentru părinții care doresc să viziteze muzeul biletul este 10 lei
  • Informații suplimentare: tel. 021.211.49.79

 

th Muzeul Theodor Pallady           Muzeul Theodor Pallady1           copii

 

 

Chipuri și amintiri

hrand mare artist portret

Cum ia naștere o colecție? Cine se ascunde în spatele ei? Vă invităm la Muzeul Colecțiilor de Artă, în Expoziția „Portretul Colecționarului”, să-i cunoaștem pe oamenii care ne-au dăruit colecțiile lor.

Prin jocuri inspirate de portretele expuse, vom descoperi împreună legăturile dintre colecționari și artiști, dar și ce ne face să prețuim anumite obiecte, să avem grijă de ele. Și poate vom înțelege mai bine și de ce „gusturile nu se discută”.
Pentru ca jocul să fie mai simpatic vă îndemnăm să aduceți un obiect cât de mic pe care l-ați recomanda: E din colecția mea de...
Cum ar fi să vă faceți apoi portretul cu el?

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 11.00, familii cu copii de 6-8 ani
Duminică, 11 noiembrie, ora 11.00, familii cu copii de 8-10 ani

Punct de întâlnire: Expoziția „Portretul Colecționarului” din cadrul Muzeul Colecțiilor de Artă (str. Calea Victoriei nr. 111)
Taxă: 15 lei/participant
Durată: 2h

 

Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

IMPORTANT!
În email se vor specifica numele copilului/copiilor, vârsta, numele adultului însoțitor și un număr de telefon.