Muzeul Naţional de Artă al României

Programe pentru familii

Adresate familiilor cu copii de 4-12 ani, programele constau în vizite interactive tematice urmate de ateliere de creație. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației.

MNAR are rețeta perfectă pentru diminețile de weekend în familie: vizite ghidate și timp de creație pentru cei mici, sub îndrumarea celor mari și spre delectarea tuturor! Programele pentru familii înseamnă învățare prin joc, relaxare și timp de calitate petrecut alături de cei dragi, la muzeu.

Informaţii utile

Grupe de vârstă: în funcție de program, între 4-12 ani

Desfăşurare: în funcție de program, sâmbăta şi/sau duminică, ora 11:00

Durată: aprox. 1h30

Participare: înscriere prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tarif: în funcție de program, între 15-30 lei/ persoană

  

Important! Prezenţa părinţilor este necesară pe toată durata programului, ei având un rol activ în buna desfăşurare a activităţilor. Se pot face fotografii în timpul programelor. Fotografiile vor viza exclusiv grupul de participanţi, nu operele de artă și vor fi făcute fără blitz.

Pentru a fi la curent cu tematica programelor vă invităm să vă abonaţi la newsletter-ul nostru. 

MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 îi așteptăm pe copii pentru a descoperi alături de noi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră următoarele materiale: bloc de desen, creion, gumă, ascuțitoare, acuarele, pensule (3 mărimi diferite)

 

Informaţii utile:

  • Desfăşurare: sâmbăta, de la ora 11.00, la Muzeul Pallady (str. Spătarului 22)
  • Durată: aprox. 1h30
  • Tarif: 7 lei/copil, pentru părinții care doresc să viziteze muzeul biletul este 10 lei
  • Informații suplimentare: tel. 021.211.49.79

 

th Muzeul Theodor Pallady           Muzeul Theodor Pallady1           copii

 

 

Emoție și culoare

MT

O gamă completă de emoții se aseamănă cu o paletă completă de culori. Pornind de la culoare și artă, atelierul pentru familii propus de Ramona Tufaru și un educator muzeal MNAR, va sonda o gamă variată de emoții, atât din perspectiva copiilor, cât și din cea a părinților.

Vom descoperi împreună ce sentimente ne transmite pictura. Oare la ce se gândea Luchian atunci când picta cu atâta delicatețe anemone sau trandafiri? Și ce emoții ar putea transmite spiralele colorate, aidoma unor galaxii, ale lui Mattis-Teutsch? Exersând și ei transmiterea sentimentelor prin culoare, copii vor reuși să își manifeste cu mai multă ușurință propriile trăiri.

Cum îmi ajut copilul să-și găsească emoțiile și să le simtă cu adevărat? Este doar una din întrebările la care acest atelier încearcă să răspundă. În acestă întâlnire vă propunem o nouă abordare a programelor pentru familii, îmbinând practica artistică cu cea de consiliere pentru familii, prin colaborarea cu Ramona Tufaru, Family Coach International care în ultimii șase ani a ajutat sute de copii să-și dezvolte inteligența emoțională.

  • Vârsta: 7-12 ani
  • Data și ora: 28 iulie, ora 11.00
  • Punct de întâlnire: parterul Galeriei Naționale
  • Locuri: 15 copii
  • Durata atelierului: 1h 30m.
  • Tehnică atelier: mixtă

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Materialele pentru acest atelier sunt oferite de Asociația Prietenii MNAR

Participarea la program se face pe bază de înscriere prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
În email se vor specifica numele adultului însoțitor, numele copilului/copiilor, vârsta copilului/copiilor și un nr. de telefon.