Muzeul Naţional de Artă al României

Spațiile istorice ale Palatului Regal

Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului, recent restaurate, pot fi vizitate în al treilea week-end din fiecare lună.

Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului sunt spații de rezonanță istorică, reprezentative pentru felul în care arăta corpul central al fostului Palat Regal după refacerea sa în anii 1930. Expoziția Fragmente de memorie - Portrete Regale. Palatul Regal reconstituie, prin intermediul unor fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier și portrete regale, câteva momente din istoria familiei regale şi a Palatului Regal de pe Calea Victoriei.

Pentru vizitatori individuali se organizează tururi ghidate în al treilea week-end din fiecare lună, începând cu orele 11.30, 14.00 şi 16.30. Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 15 minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Prezentarea este în limba română.

Vizitele individuale în Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal au loc în zilele de marți, prin anunțarea prealabilă a datelor.

În luna martie 2020, puteți vizita spațiile în zilele de marți 10, 17, 24 și 31, în intervalul orar 10.00 - 18.00. Ultima intrare se face la ora 17.30.

Tarife: 10 lei bilet întreg
            5 lei bilet pentru pensionari
            2,5 lei bilet pentru elevi şi studenţi

 

Vizite ghidate în Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal:

În cel de-al treilea weekend al fiecărei luni au loc vizite ghidate organizate în Spațiile Istorice, la orele 11:30, 14:00 și 16:30.

Doritorii sunt rugați să-și aleagă una dintre cele trei ore afișate și să se prezinte cu aproximativ 10 minute mai devreme, pentru formarea grupului.

Pentru următoarea perioadă, datele programate pentru ghidaje sunt:

- 25 și 26 aprilie, respectiv sâmbătă și duminică;

- 16 și 17 mai 2020, respectiv sâmbătă și duminică;

- 20 și 21 iunie 2020, respectiv sâmbătă și duminică; 

 

Detalii despre vizitele ghidate: 

Durata: aproximativ o oră

Tarife: 20 lei bilet întreg
          10 lei bilet pentru pensionari
            5 lei bilet pentru elevi şi studenţi

Preşcolarii au acces gratuit. Elevii beneficiază de intrare liberă pe perioada vacanței de vară.

Fotografiatul este permis numai pentru uz personal, fără blitz sau trepied.

Taxe de ghidaj: 150 lei/ oră pentru limba română sau 250 lei/ oră pentru limba engleză/franceză.

Informații și rezervări pentru grupuri organizate: la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.