Muzeul Naţional de Artă al României
A 40-a aniversare a revoluției Solidaritatea

A 40-a aniversare a revoluției Solidaritatea

De la 27 August 2020 06:37 până la 30 Septembrie 2020 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 623

Muzeul Național de Artă al României și Institutul Polonez din București prezintă publicului bucureștean, într-un loc simbolic pentru români, o expoziție despre istoria sindicatului „Solidaritatea” din Polonia anului 1989.

Expoziția A 40-a aniversare a revoluției Solidaritatea, pregătită în versiunea în limba română de Institutul Polonez din București, poate fi văzută pe gardul MNAR de pe Calea Victoriei nr. 49-53 din București, între 24 august și 10 septembrie 2020, iar apoi, până la sfârșitul lunii septembrie, pe gardul Muzeul Colecțiilor de Artă din Calea Victoriei nr. 111.

Condusă de „Solidaritatea” prin metode pașnice, revoluția din 1980 a dus la căderea comunismului în Polonia în vara anului 1989. De asemenea, a provocat o avalanșă care a afectat întregul așa-numit bloc estic și s-a încheiat cu căderea Zidului Berlinului, iar mai târziu cu sfârșitul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu în România.
Sindicatul Independent Autocefal „Solidaritatea” a fost înregistrat oficial la 17 septembrie 1980, datorită unui val mare de greve muncitorești, și a adunat în momentul său de vârf 10 milioane de polonezi. Sindicatul a dat speranță pentru o viață demnă, mai bună, în libertate.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.