Muzeul Naţional de Artă al României

Incursiuni în Galeria de Artă Europeană
Serie de conferințe susținute de Cosmin Ungureanu

Muzeul Național de Artă al României propune publicului o serie de conferințe ce relaționează câte două-trei tablouri din Galeria de Artă Europeană în câmpul unei teme comune. Incursiunile, însoțite de un amplu material vizual, au drept miză contextualizarea operelor de artă alese și, implicit, explorarea teritoriulului mai vast al istoriei artei europene.

Conferințele vor avea loc în prima miercuri din lună, o dată la două luni, în sălile Galeriei de Artă Europeană, începând cu orele 16:00.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Persoanele interesate se pot înscrie la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:
4 octombrie 2017 / sala de pictură spaniolă
Metapictura. Codificări ale artei în secolele XVI-XVIII

6 decembrie 2017 / sala de pictură spaniolă
Viziunile lui El Greco

7 februarie 2018 / sala de pictură flamandă și olandeză
Bucătărie flamandă în trei tablouri

4 aprilie 2018 / sala de pictură venețiană
„Suzana și bătrânii” în context: Veneția și Utrecht, secolul al XVII-lea

6 iunie 2018 / sala de pictură flamandă și olandeză
Asamblaje: trei buchete florale din secolele XVII-XVIII


Cosmin Ungureanu este istoric de artă specializat în pictura europeană a secolelor XV-XVIII, curator în cadrul Departamentului de Artă Europeană al MNAR, autor al expoziției „Ars amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI-XIX” (noiembrie 2014–martie 2015) și co-autor al expoziției „Anatomia restaurării. Opere de artă din patrimoniul MNAR” (decembrie 2016–aprilie 2017).

Informații suplimentare:
Telefon: 021 314 81 19
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.mnar.arts.ro

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.