Tipărire

De-a lungul timpului artiștii au desenat, pictat și sculptat câte-n lună și în stele.

În funcție de subiectul reprezentat, lucrările lor au fost împărțite în câteva categorii care ne ajută și astăzi să identificăm, descriem, clasificăm sau să ne referim la o lucrare.

Vă așteptăm în Galeria de Artă Românească Modernă, „pe terasă la Sinaia”, ca să descoperiți alături de Aman ce este o scenă de gen. După ce ați epuizat toate subiectele de discuție cu personajele sale, aruncați o privire și înspre natura moartă realizată de același artist în tăcere. Obiectele, însă, nu sunt tăcute – ne vorbesc indirect despre identitatea posesorului.

Pentru a vedea cum diverși oameni au pozat cuminți ca să fie imortalizați de către artiști, pășiți în Sala 2 unde veți descoperi tipurile de portret: cap, bust, portret cu mâini și figură întreagă. Tot aici, în galopul cailor din timpul Războiului de Independență puteți observa pictura istorică, gen ținut la mare cinste secolele trecute.

În sălile 9 și 10, Balcicul, orășelul iubit de regina Maria, este prilej pentru a învăța două tipuri de peisaj – cel marin și cel citadin.

Descarcați aici traseul și veniți cu cei mici pentru a descoperi împreună genurile artei!