Tipărire

Când intrăm în Galeria de Artă Europeană suntem tentați să căutăm direct numele celebre ca Rembrandt, Rubens, Monet sau Rodin. De această dată vă invităm însă să fiți cu ochii în patru după lucrări semnate de femei. Acest traseu reprezintă un bun punct de pornire pentru această aventură prin sălile muzeului.

Barbara Longhi, una dintre artistele Renașterii italiene deschide acest traseu. Urmează apoi Rachel Ruysch, o artistă celebră la vremea ei pentru naturile statice cu flori. Vom simți că pășim pe coridoarele Palatului Versailles și vom spune Bonjour, Madame! în fața doamnelor înfățișate de Elisabeth Vigee Lebrun, iar la final vom descoperi sculpturile lui Camille Claudel, care par să plece de pe soclurile lor.

Descărcați traseul aici și petreceți o zi de neuitat la muzeu. Îl puteți tipări înainte de vizita la muzeu sau puteți solicita un exemplar la casieria Galeriei de Artă Europeană.

Ați avut o artistă preferată? Faceți o poză lângă operă și arătați-ne și nouă, postând-o pe social media cu unul dintre hashtagurile #traseeARTfel #traseeMNAR