Muzeul Naţional de Artă al României

În această săptămână îi invităm pe cei mici la o plimbare printre obiecte vechi de sute de ani. Galeria de Artă Veche Românească poate părea ușor inimidantă, dar și interesantă prin diversitatea de obiecte expuse. Chiar dacă majoritatea lucrărilor sunt religioase, ne-am gândit să vă invităm la o plimbare mai neobișnuită pentru a cunoaște oamenii care au stat în spatele pieselor expuse.

Fie că este vorba despre Ștefan cel Mare, voievodul cu cea mai lungă domnie din perioada medievală sau Doamna Roxanda, fiica lui Neagoe Basarab, ctitorii au jucat mereu un rol important în realizarea marilor monumente. Oare cum arată portretele lor? Suntem convinși că privind frescele din galerie vă întrebați cine au fost meșterii care le-au realizat. Pârvu Mutu, unul dintre cei mai vestiți zugravi de biserici își va spune povestea, iar la final vă invităm să cunoașteți un mare boier. Credeți că se află singur în galerie sau este însoțit?

Descărcați traseul aici și petreceți o zi de neuitat la muzeu în compania artei vechi românești. Îl puteți tipări înainte de vizita la muzeu sau puteți solicita un exemplar la casieria Galeriei Naționale. Nu uita, sâmbătă este mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului și muzeul nu este deschis, însă vă așteptăm duminică.

Ați avut un personaj preferat? Faceți o poză în aceeași poziție ca și el și arătați-ne și nouă, postând-o pe social media cu unul dintre hashtagurile #traseeARTfel #traseeMNAR #oamenidintrecut

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.