Tipărire

Cei mici sunt invitați să se transforme în adevărați detectivi și să găsească lucrările indicate în acest traseu, folosindu-se de indicațiile date.

Parcurgând traseul Treasure Hunt (Căutarea de comori), copiii vor avea de căutat diverse elemente și de identificat anumite lucrări pe baza indiciilor și a descrierilor primite. Astfel își vor dezvolta simțul de observație, perspicacitatea și acuitatea vizuală și vor afla multe lucruri interesante despre cele patru teme mari propuse: accesorii de cap, lumea satului, personaje de poveste și Bretania, regiune a Franței.

Patru săli ale Galeriei de Artă Românească Modernă devin astfel tărâm de învățare prin joacă. Lucrul în echipă, împreună cu părinții, va face totul și mai distractiv, pentru o zi de neuitat petrecută la muzeu.

În sala 1 ne dăm jos pălăria în fața lui Theodor Aman, artist care a imortalizat momentele de relaxare și ținutele oamenilor de acum 150 de ani. Stăm apoi în cumpănă ca să vedem cine a surprins mai bine lumea satului în sala 2: Grigorescu, sau Andreescu ? Legende istorice și personaje de poveste aleargă în galop în sala 6, iar în sala 10 ne aranjăm bretonul ca să observăm mai bine cum munceau și petreceau femeile bretone.

Descarcați de aici traseul care va purta întreaga familie într-o vânătoare de comori artistice la MNAR! Îl puteți tipări înainte de vizita la muzeu sau solicita un exemplar de la casieria Galeriei Naționale.

Ați găsit lucrările din traseu? Faceți-vă o poză în dreptul lor și arătați-ne și nouă, postând-o pe social media cu unul dintre hashtagurile #traseeARTfel #traseeMNAR #TreasureHuntMNAR.