Muzeul Naţional de Artă al României

Trasee

O simplă vizită la muzeu se poate transforma într-o experienţă inedită atunci când ai... „accesoriile” potrivite: un traseu ca o hartă, te ghidează prin galerii, îţi oferă informaţii şi îţi propune activităţi interesante. Alege varianta care ţi se potriveşte şi descarcă gratuit traseul!

Traseul pentru liceeni în Galeria de Artă Europeană oferă informaţii despre operele expuse, despre şcoli şi artişti, dar şi subiecte de discuţie sau teme de gândire din orizontul artistic.

Descarcă Traseul pentru liceeni în Galeria de Artă Europeană (PDF)

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) şi MNAR propun un traseu inedit prin Muzeul K. H. Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A), realizat cu ajutorul unei broșuri care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu. De la aspecte legate de tehnica picturală, la detalii despre viziunile artistice sau despre viața pictorilor prezenți în Muzeul K.H. Zambaccian, vizitatorul va descoperi într-un mod interactiv informații esențiale pentru aprofundarea experienței muzeale.

Broşura interactivă este un experiment ARCEN, pentru că este documentată și concepută împreună cu un grup de 25 de elevi selectați dintr-o serie de licee din București care au urmat cursul „Muzee de povestit mai departe. Importanța spațiului public cultural”, din cadrul proiectului educațional ARCEN „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat”.

Descarcă broșura "Zoom pe Zambaccian" (PDF)

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.