Muzeul Național de Artă al României decorat de către Președintele României

Muzeul Național de Artă al României decorat de către Președintele României

De la 18 Ianuarie 2021 14:23 până la 31 Ianuarie 2021 17:00

Publicat de MNAR

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 490


Cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României a fost decorat de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu distincția Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria E – Patrimoniul cultural național.

Decorația a fost oferită la propunerea înaintată de ministrul culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, care a apreciat activitatea MNAR în contextul dificil al anului 2020.
Managerul interimar al MNAR, Cristina Verona Tobi, a transmis un mesaj de mulțumire Președintelui României și a ridicat înalta distincție acordată.

Este prima decorație oferită MNAR de un Președinte al statului, iar aceasta a fost acordată în semn de apreciere pentru contribuția importantă a MNAR la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional.

„Decorația primită o dedicăm tuturor celor care au slujit cultura, actuali și foști angajați ai instituției, dar și publicului nostru, care ne-a fost alături în cei 70 de ani, mai cu seamă în 2020, un an dificil, pe care l-am traversat având susținerea publicului, dar și a partenerilor care au sprijinit acțiunile muzeului” a declarat Cristina Verona, manager interimar MNAR.

 

                                                                                    Ordinul Meritul Cultural n grad de Comandor categoria E Patrimoniul cultural naional MNAR  MNAR Ordin ziua culturii 2021  

                                       Inmanare medalie MNAR  Ansamblu