Opera sub clar de ... lupă la Muzeul Colecțiilor de Artă

Opera sub clar de ... lupă la Muzeul Colecțiilor de Artă

De la 25 Noiembrie 2017 11:30 până la 25 Noiembrie 2017 12:30

La Muzeul Colecțiilor de Artă

Publicat de MNAR

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 1736


Muzeul Național de Artă al României aduce în prim-plan, în cadrul programului „Opera sub clar de… lupă”, lucrarea „Primul atelier la Paris” de Nicolae Grigorescu. Lucrarea face parte din Colecția Dr. Iosif N. Dona, fiind expusă la Muzeul Colecțiilor de Artă.

Vă propunem astfel o analiză a acestei opere în contextul creației lui Nicolae Grigorescu și al Colecției Dr. Iosif N. Dona, invitându-vă la un exercițiu de reflecție asupra rolului pe care îl are atelierul în munca unui artist.

Lucrările lui Nicolae Grigorescu din colecția Dr. Iosif N. Dona ilustrează aproape tot repertoriul tematic al artistului, evocând cele mai importante etape ale creației sale și ne dezvăluie convingerea lui Grigorescu că pictura este o artă a culorilor și a imaginilor luminoase, care nu tulbură însă consistența formelor și relațiile spațiale, ci le transferă din planul realității obiective în cel al unei realități subiective cu sorgintea în receptarea senzorială.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111
Bilet de intrare: 15 lei/adult, 7,5 lei/pensionari, 4 lei/elevi

Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.