Întâlnire Cultura în educație: Muzeul mobil | Privește – Ascultă – Povestește

Întâlnire Cultura în educație: Muzeul mobil | Privește – Ascultă – Povestește

De la 14 Noiembrie 2017 18:00 până la 14 Noiembrie 2017 19:30

La Muzeul Național de Artă al României

Publicat de MNAR

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 2417


 

Muzeul Național de Artă al României vă invită marți, 14 noiembrie de la ora 18.00 la o discuție „Muzeul mobil. Privește – Ascultă – Povestește”.

Muzeele deschid porțile, dar uneori trebuie să mai și plece la drum, în întâmpinarea publicului. Accesibilizarea patrimoniului Muzeului Național de Artă al României pentru publicul școlar din medii defavorizate din punct de vedere geografic, economic și social a fost miza proiectului Muzeul mobil, cofinanțat de AFCN și derulat în această toamnă pentru aproximativ 300 de copii din Tâncăbești, Ghermănești, Comuna 1 Decembrie, București, Chitila și Sohatu. În urma lui au rămas atât experiențe care merită cunoscute, cât și truse cu materiale educative artistice și planuri de lecție despre care invitații vor povesti: Codruța Cruceanu, Mihai Iacob, Alexandra Sorina Neacșu, Iulia Damian.

Formatul întâlnirii va fi unul tip masă-rotundă și vom discuta, plecând de la experiențele fiecăruia dintre participanți, astfel încât la finalul întâlnirii nu veți pleca doar cu mai multe informații, ci și cu noi cunoștințe și posibili parteneri de lucru.

Întâlnirea are loc în relație cu proiectele București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017. Proiectul București edu-creativ își propune să pună capitala pe harta centrelor culturale cu cele mai variate oferte de integrare a artei într-un context educaționa l care stimulează creativitatea si inventivitatea copiilor și tinerilor.

Intrarea liberă. Pentru mai multe detalii, click aici.

14.11.2017 | 18.00
Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei nr. 49-53