Muzeul Naţional de Artă al României

Shaping Design. Together. Expoziție de design de produs

Perioada: 5 - 27 iunie 2021

Parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49-53

Program: miercuri - duminică, 10- 18. Ultima intrare se face la 17.30.

Preț bilet: 12 lei/ 6 lei / 3 lei

Preț bilet online: 13,2 lei/ 6,6 lei/ 3,3 lei (booktes.com)

Cumpără bilet online.

Muzeul Național de Artă al României și Cartierul Creativ prezintă expoziția Shaping Design. Together. – o expoziție de design românesc de produs, în cadrul Romanian Design Week 2021.
Publicul este invitat să descopere traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România, ce și-au adus aportul la creionarea scenei locale de design contemporan. Mai departe, expoziția investighează evoluția designului contemporan din România, prezentând peste 40 de proiecte lansate în ultimii 9 ani, alături de poveștile designerilor și a studiourilor care le semnează și le-au făcut posibile: Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragoș Motica (ASKIA Furniture) și Stardust Architecture. 

Astfel, proiectul oferă publicului larg o radiografie a designului românesc contemporan și  subliniază argumentat, importanța acestuia și a industriilor creative în dezvoltarea culturală, socială, urbană și economică, într-o perioadă în care inovația, creativitatea, dar mai ales solidaritatea, se dovedesc ingrediente esențiale în creionarea unui viitor sustenabil.
Tot în cadrul expoziției sunt prezentate pentru prima dată, obiectele de design realizate de artiștii câștigători ai concursului MNAR Inspiră, desfășurat în urmă cu doi ani. 
Sub semnul temei de anul acesta a Romanian Design Week, TOGETHER, dar și din convingerea că dezvoltarea scenei creative locale este posibilă doar cu ajutorul multidisciplinarității, a colaborărilor și a parteneriatelor strategice, expoziția Shaping Design. Together. este și primul demers semnat de Cartierul Creativ, Romanian Design Week și Muzeul Național de Artă al României, o colaborare ce va continua și în jurul altor proiecte viitoare.

Expoziția este curatoriată de echipa Romanian Design Week (Maria Neneciu), conceptul arhitectural al expoziției este semnat de către Arh.Eliza Yokina (CUMULUS Architecture), iar conceptul grafic este coordonat de către Radu Manelici și Sebastian Pren. 
Proiectul este semnat de Cartierul Creativ, co-produs și găzduit de Muzeul Național de Artă al României.

Expoziție prezentată de UniCredit Bank.
Aceasta este inclusă în programul Romanian Design Week (RDW) 2021. 
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
*Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
 

Perioada: 5 - 27 iunie 2021
Parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49-53
Program: miercuri - duminică, 10- 18. Ultima intrare se face la 17.30.
Preț bilet: 12 lei/ 6 lei / 3 lei
Preț bilet online: 13,2 lei/ 6,6 lei/ 3,3 lei (booktes.com)

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.