Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
În zilele de 21, 22 și 23 martie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Programul de vizitare al expoziției „Victor Brauner. Între oniric și ocult” în data de 31 martie 2024 va fi 11.00-16.00. 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Spectacol de teatru documentar la MNAR

Spectacol de teatru documentar la MNAR

De la 20 Februarie 2016 18:00 până la 20 Februarie 2016 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 4409

Sâmbătă 20 februarie 2016, ora 16.00, Muzeul Național de Artă al României și Giuvlipen, Compania de Teatru a Femeilor Rome, organizează spectacolul de teatru documentar Del Duma, Vorbeşte-le despre mine!, un one woman show cu Mihaela Drăgan, în regia Lianei Ceterchi, ce va fi acompaniat de muzică tradițională romani în interpretarea Elenei Albu. Spectacolul celebrează 160 de ani de la dezrobirea romilor în Principatele Române. 

Evenimentul va avea loc în cadrul expoziției Egal. Artă și feminism în România modernă, deschisă la sediul MNAR, la parterul Galeriei Naționale. 
 
Pe 20 februarie 1856 a fost promulgată legea pentru desființarea robiei țiganilor particulari, aflați în proprietatea boierilor. Însă legiferarea dezrobirii romilor nu a condus la schimbarea fundamentală a statutului lor în societate. Din punct de vedere cultural şi social, romii continuă să fie un grup social exclus. Del Duma, Vorbeşte-le despre mine! spune poveștile de viață ale unor femei rome care încă se luptă cu stereotipurile și inegalitățile sociale. 
 
Del Duma… e vocea individuală și în același timp colectivă a fetelor din comunități tradiționale rome, care luptă pentru propria lor educație, pentru o lume în care să-și găsească singure locul și puterea de a se autoexprima. Pentru o lume în care să existe plenar, ținând cont de individualitatea lor, de ceea ce sunt și mai ales de ceea ce pot deveni. " - Mihaela Michailov, critic de teatru.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.