Muzeul Naţional de Artă al României

Descarcă gratuit aplicațiile pentru telefon și tabletă care îți permit să explorezi mai multe capodopere din colecțiile muzeului.

 

Jan Brueghel cel Bătrân: Buchet de flori

Jan Brueghel cel Bătrân: Buchet de flori 

Disponibilă direct în Galeria de Artă Europeană, aplicaţia creată pentru capodopera lui Jan Brueghel cel Bătrân, Buchet de flori, oferă informaţii despre artist și opera sa, imagini 3D şi o animaţie de realitate augmentată ce se activează plasând camera foto a tabletei în faţa imaginii buchetului. Dezvoltată în cadrul proiectului ARTtouch, finanţat de Fundaţia Orange România.

 

 

Guercino: Sfântul Francisc şi Sfântul Benedict ascultând un înger muzicant

Guercino: Sfântul Francisc şi Sfântul Benedict ascultând un înger muzicant
O aplicație multimedia accesibilă pe touchscreen în Galeria de Artă Europeană oferă informaţii despre pictor, istoria tabloului, unele dintre cele mai importante caracteristici ale compoziţiei. O altă aplicație pentru terminale mobile, realizată în colaborare cu studenţi ai Universităţii Politehnice din București, oferă informaţii audio despre tablou în limbile română, engleză şi franceză într-un format accesibil persoanelor nevăzătoare. Tablete dedicate sunt disponibile la cerere la sediul Muzeului Național de Artă al României.

 

Descarcă aplicația Guercino (Sfântul Francisc și Sfântul Benedict ascultând un înger muzicant)

Paul Signac: Poartă (Saint-Tropez)

 

Paul Signac: Poartă (Saint-Tropez)
O aplicație multimedia accesibilă pe touchscreen în Galeria de Artă Europeană oferă informaţii despre corespondenţa dintre sunete şi culori luând ca punct de plecare tabloul Poartă (Saint-Tropez) de Paul Signac. O altă aplicație pentru terminale mobile, realizată în colaborare cu studenţi ai Universităţii Politehnice din București, oferă informaţii audio despre tablou în limbile română, engleză şi franceză într-un format accesibil persoanelor nevăzătoare. Tablete dedicate sunt disponibile la cerere la sediul Muzeului Național de Artă al României.

Descarcă aplicația Signac - Poartă (Saint-Tropez) 

Art Mobile Square P. Brueghel cel Tnr Primvara 1

 

ARTmobile - Un muzeu la îndemână

Aplicația ARTmobile - Un muzeu la îndemână este acum disponibilă gratuit!
Aplicația poate fi folosită ca audio-video ghid pentru a vă însoți pe parcursul vizitei în muzeu sau pentru a vă aminti câteva dintre cele mai interesante povești aflate cu acest prilej.

ARTmobile. MNAR – Un muzeu la îndemână poate fi descărcată gratuit pe telefoane mobile inteligente și pe tablete, atât în variantă Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.arts.mnar.artmobile) cât și iOS (https://itunes.apple.com/us/app/mnar-artmobile/id1239815597?mt=8).