Muzeul Naţional de Artă al României
MISTERE LA MUZEU

MISTERE LA MUZEU

De la 14 Mai 2022 17:00 până la 15 Mai 2022 13:30
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 379

Asociația Artelier D și Muzeul Național de Artă al României invită copiii cu vârste de peste 7 ani, la programul MISTERE LA MUZEU. Vom face o călătorie creativă despre taine și dezvăluiri, în literatură și artă, printre tablouri din Galeria Europeană și în dialog cu una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii din toate timpurile- ”Fuga la muzeu”, de E. L. Konigsburg. Totodată, vom învăța să facem o paralelă între două arte cu limbaj diferit, precum pictura și literatura, și să găsim conexiuni incitante între ele.

Programul cuprinde două module și o parte practică:
1. Cine stă în umbră? - sâmbătă 14 mai, ora 17, dezlegăm misterele umbrei analizând tablouri din Școala Flamandă și fragmente din cartea ”Fuga la muzeu”.
2. Cine stă în lumină? - duminică 15 mai, ora 12, cercetăm lucruri și ființe aflate sub razele de lumină, în tablouri din Școala Franceză și povestim despre descoperirile pe care le fac în muzeu personajele cărții lui E.L. Konigsburg.
Realizăm un colaj în stil cubist, cu tema Lumină și întuneric.

Durata: aproximativ 90 de minute fiecare modul.
Taxa pentru fiecare modul: 35 lei / copil
Rezervarea se face la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. /prin completarea formularului de rezervare din linkul artelierd.wordpress.com, iar locul/locurile sunt confirmate după achitarea unui avans de 25 lei/persoană, în contul RO12BTRLRONCRT0489498301, Banca Transilvania, nu mai târziu de vineri, 13 mai.
În caz de neparticipare, suma va fi returnată (minus comisioanele bancare).

Modulele pot fi rezervate și separat.

Atelierul face parte din programul Un weekend la Muzeu, desfășurat în perioada 13-15 mai 2022.
Detalii: https://www.mnar.arts.ro/

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.