Muzeul Naţional de Artă al României
DESCHIDEREA FESTIVALULUI FILMULUI EUROPEAN LA MNAR

DESCHIDEREA FESTIVALULUI FILMULUI EUROPEAN LA MNAR

De la 05 Mai 2022 19:00 până la 05 Mai 2022 22:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 241

Muzeul Național de Artă al României este partener al Festivalului Filmului European - ediția a XXVI-a, ce se desfășoară în București și Timișoara, între 5-11 mai 2022. 

Ediția de anul acesta propune un program generos, cu 31 de lungmetraje, dintre care 21 vor fi proiectate în premieră națională. O parte dintre acestea vor fi însoțite de întâlniri și dezbateri cu cineaști, dar și de evenimente speciale care celebrează Ziua Europei, obiective și valori europene: pacea, solidaritatea, demnitatea umană, diversitatea și multiculturalitatea.

Festivalul debutează în 5 mai, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României cu proiecția filmului Rhino (Носоріг), realizat de regizorul ucrainean Oleg Sentsov, cineast-simbol al rezistenței naționale și apărător înarmat al Kievului asediat. Filmul a fost selecționat anul trecut în secțiunea Orizzonti la Festivalul de film de la Veneția și de atunci a fost prezent în multe festivaluri din întreaga lume. Intrarea la proiecție este liberă, în limita locurilor disponibile.

26.FFE se va încheia, în oglindă, cu distopia aceluiași Oleg Sentsov – Numere (Номери / Numbers), regizată de la distanță, în 2020, din spatele gratiilor, cu ajutorul colaboratorului său, Akhtem Seitablayev.

Evenimentul este organizat sub egida EUNIC România (Reţeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură) de către Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România și MNAR, cu sprijinul ambasadelor și al institutelor culturale europene de la București.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.