Muzeul Naţional de Artă al României
BAROQUE UNKNOWN - Ziua muzicii vechi

BAROQUE UNKNOWN - Ziua muzicii vechi

De la 21 Martie 2022 21:00 până la 21 Martie 2022 22:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 621

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Antiqva, împreună cu echipa Festivalului de Muzică Veche București prezintă concertul „Baroque unknown” de Ziua Muzicii Vechi, luni, 21 martie, de la ora 19:00, în Sufrageria Regală.

Prin acest proiect, muzicienii ansamblului de muzică veche SEMPRE aduc pe scenă un repertoriu aparținând celor mai „necunoscuți” compozitori ai Barocului muzical european.

Biletele sunt disponibile în rețeaua entertix.ro

„Baroque unknown” pune pe scenă creația câtorva dintre acești (semi)necunoscuți compozitorii mai puțin cunoscuți ai Barocului muzical.

Interpretează muzicienii ansamblului SEMPRE:
- Mircea Ionescu / Rafael Butaru / Mircea Grigore Lazăr (vioară barocă),
- Tamara Dică (violă barocă),
- Lázár Zsombor (violoncel baroc),
- István Csata (violone/ contrabas baroc),
- Andrej Jovanic (teorbă și chitară barocă),
- Raluca Enea (clavecin).

În program:
- J. F. Fasch (1688 – 1758): Sinfonia în sol minor, FaWV Mg 1
- J. D. Heinichen (1683 – 1729): Concertul în la minor pentru vioară și orchestră de coarde: Largo e staccato – Allegro – Affettuoso – Allegro
- H. Albicastro (1660 – 1730): Concertul în fa major, a 4, op. 7, Nr. 1: Spiritoso – Allegro – Grave – Allegro
- J. G. Pisendel (1687 – 1755): Concertul în re major, pentru vioară și orchestră de coarde: Vivace. Andante. Vivace – Andante – Vivace
- G. A. Brescianello (1690 – 1758): Triosonata în si minor, pentru două viori și basso continuo: Largo – Presto – Adagio – Presto
- C. Ph. Em. Bach (1714 – 1788): Simfonia în sol major, Wq 173: Allegro Assai – Andante – Allegretto

Ziua Muzicii Vechi este sărbătorită în fiecare an la 21 Martie – o dată ce marchează debutul primăverii și nașterea celui mai relevant și prolific autor al muzicii vechi: Johann Sebastian Bach (n. 21 Martie 1685). „Ziua Muzicii Vechi” sărbătorește mai mult de un mileniu de muzică în Europa și se constituie în evenimentul anului în domeniul patrimoniului muzical istoric european. Este un proiect de anvergură, cu sute de evenimente (recitaluri, concerte, conferințe), desfășurate în importante orașe europene. Evenimentele sunt transmise live (prin TV, radio, streaming de internet), ajungând, astfel, la o audiență mondială.

Organizarea evenimentului este coordonată de REMA (Rețeaua Europeană de Muzică Veche) – organizația reprezentativă pentru muzica veche din Europa, ce reunește 132 de membri din 23 de ţări. Spectacolele au loc simultan în toată Europa în organizarea membrilor REMA. Edițiile anterioare ale acesteia au avut loc sub Înaltul Patronaj al Comisarului European pentru Cultură și UNESCO și cu sprijinul Comisiei Europene. De asemenea, evenimentul a beneficiat, încă de la prima ediție de parteneriatul EBU (European Broadcasting Union) și al altor instituții europene.

Baroque unknown este organizat în România de Asociația Antiqva și echipa Festivalului de Muzică Veche București.

Parteneri: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Institutul Liszt București, Fundația Calea Victoriei, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc.

Sponsorul principal al evenimentului: Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: TV Trinitas, Radio Trinitas, Radio România Muzical, Radio Clasic, PressHub.ro, Profit.ro, Urban.ro, News.ro, modernism.ro, AgentiadeCarte.ro, informateca.ro, munteanurecomanda.ro

Pentru interviuri cu artiștii sau alte detalii despre eveniment:
Laurențiu Constantin:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,
Tel. 0725.223.394.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.