Muzeul Naţional de Artă al României
Cu Pallady duminică după-masă - tur ghidat în expoziția „Jurnal intim”

Cu Pallady duminică după-masă - tur ghidat în expoziția „Jurnal intim”

De la 13 Martie 2022 18:00 până la 03 Aprilie 2022 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 981

În perioada 13 martie - 3 aprilie 2022, vă așteptăm în fiecare zi de duminică la tururile ghidate din expoziția „Jurnal intim”. Intitulate „Cu Pallady duminică după-masă”, ghidajele vor fi susținute de către Călin Stegerean, curatorul expoziției și directorul general al MNAR.

Expoziția își propune să prezinte prin intermediul unor lucrări aflate exclusiv în colecțiile Muzeului Național de Artă al României una dintre temele predilecte ale pictorului Theodor Pallady: femeia în intimitatea sa.

Titlul expoziției „Jurnal intim” este desprins dintr-o mărturisire  făcută de Pallady lui Nicolae Tonitza: „Pictura mea e jurnalul existenței cotidiene. Un jurnal intim, în care se desfășoară, fără menajamente pentru mine sau pentru alții, fără panaș și morgă – direct și rapid – pulsul vieții mele, cu variațiile lui fatale, de la un an la altul, de la un ceas la altul...”.

Participarea se face în baza biletului, cumpărat înainte de eveniment, și în limita celor 15 locuri disponibile. Preț bilet: 12 lei.

„A căuta perfecțiunea și absolutul în tot ce fac e o formă de Nebunie ce duce la suferință. Lectură, scrimă, vânătoare, femei, prietenie, Artă… le-am cerut Absolutul… Nebunie… căci nimic din ceea ce am visat în absolut nu s-a împlinit așa cum am dorit sau visat” – Theodor Pallady.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.