Muzeul Naţional de Artă al României
„Întâlnire la muzeu” cu Ciprian Mihali

„Întâlnire la muzeu” cu Ciprian Mihali

De la 11 Martie 2022 20:00 până la 11 Martie 2022 21:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 451

O nouă „Întâlnire la muzeu” îl aduce la MNAR pe Ciprian Mihali, în dialog cu Călin Stegerean, vineri, 11 martie 2022, de la ora 18:00, în Sala Franceză a Galeriei de Artă Europeană, etajul al doilea.

Ca fost ambasador al României în țările africane Senegal, Burkina Faso, Cabo Verde, Coasta de Fildeș, Gambia, Guineea, Guineea Bissau, Mali, profesorul de filosofie Ciprian Mihali va fi provocat să răspundă unor întrebări care privesc contactul său nemijlocit cu culturi atât de diferite de cele europene spre care o punte de legătură a fost limba și cultura franceză.

Participarea la întâlnire se face în limita a 20 de persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., a confirmării locului și prin achitarea biletului de 12 lei, la fața locului. Termen limită pentru înscrieri: joi, 10 martie 2022.

Evenimentul va fi transmis și online pe pagina de Facebook a MNAR.

***

Ciprian Mihali (n. 1967) a terminat Filosofia la Cluj în 1992. În 2000 a devenit doctor în filosofie al Universităților din Cluj și Strasbourg. Predă din 1992 la Universitatea „Babeș-Bolyai” și a fost profesor invitat la numeroase universități occidentale. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 până în 2020 a fost director pentru Europa de Vest, la Bruxelles, al Agenției Universitare a Francofoniei. Autor a șapte cărți și peste 25 de traduceri din limba franceză, a fost recompensat de statul francez cu Palmele academice (2012) și de Academia Română cu Premiul Nicolae Titulescu pentru excelență în Diplomație (2017). Ultima lui carte se numește Dicționar subiectiv de cultură civică și a fost publicată la editura Humanitas în noiembrie 2020.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.