Muzeul Naţional de Artă al României
50 Design UNArte: o istorie vizuală a școlii de la București

50 Design UNArte: o istorie vizuală a școlii de la București

De la 24 Octombrie 2019 19:00 până la 29 Noiembrie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 993

Muzeul Național de Artă al României și Universitatea Națională de Arte București vă invită joi, 24 octombrie 2019, începând cu ora 19.00, la vernisajul expoziției 50 Design UNArte: o istorie vizuală a școlii de la București (1969-2019).

Expoziția își propune să scoată la lumină pentru prima dată o istorie tânără și ambițioasă a învățământului superior de design de la Universitatea Națională de Arte București din perioada 1969-2019 și este structurată pe niveluri diferite de citire, invitând vizitatorul la o lectură în straturi (aria profesională, ipostaze personale, circumstanțe oficiale), facilitată de documente de arhivă, fotografii, schițe și teme de atelier, studii, proiecte de licență și de disertație etc. Astfel, expoziția capătă forma unei radiografii primare, utile și necesare pentru cunoașterea istoriei designului din România, adresându-se atât specialiștilor (designeri, arhitecți, artiști vizuali, istorici, cercetători în studii culturale, etc.) și studenților în domenii de profil, cât și publicului larg, în fapt destinatarul și utilizatorul căruia i se adresează designul.

50 Design UNArte: o istorie vizuală a școlii de la București (1969-2019) înseamnă dezvăluirea unui domeniu și a unei profesii care au contribuit la modelarea societății românești, dar și evocarea în imagini a istoriei școlii de design de la București și etalarea personalităților recunoscute internațional, care au studiat la Universitatea Națională de Arte București.

Expoziția este însoțită de un volum aniversar care implică o importantă și densă parte de documentare și de cercetare. 

Coordonator proiect: Dinu Dumbrăvician
Curatoare: Mirela Duculescu, Cristina Sabău
Design expoziție: Radu Manelici și Roland Kunst

Sala Rondă și Holul Auditorium, intrarea Știrbei Vodă nr. 1-3
24 octombrie – 29 noiembrie 2019
Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00-18.00
Accesul este permis până la ora 17.00.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.