Muzeul Naţional de Artă al României
În vizită la Conu` Zambaccu

În vizită la Conu` Zambaccu

De la 31 Iulie 2019 16:30 până la 31 Iulie 2019 17:30
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 378

Vă invităm la un nou ghidaj acasă la Conu` Zambaccu!
Miercuri, 31 iulie 2019, de la ora 16.30 vom (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

Colecția cuprinde lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu.
În cadrul expunerii, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.

Participarea se face pe baza biletului de intrare, în limita locurilor disponibile, iar prezentarea durează aproximativ o oră.

Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.