Muzeul Naţional de Artă al României
Un ceas pentru artă - În grădină la Conu' Zambacu

Un ceas pentru artă - În grădină la Conu' Zambacu

De la 28 Martie 2019 07:42 până la 31 Martie 2019 11:30
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 349

Duminică, 31 martie, de la ora 11.30 vă invităm la o plimbare în aer liber și o vizită la muzeu, mai precis în grădină la Conu' Zambacu. Vă propunem o analiză a sculpturilor de Oscar Han și de Cornel Medrea expuse în grădina muzeului, îndemnându-vă să (re)descoperiți apoi în tihnă, celelalte lucrări care fac parte din colecția lui Krikor Zambaccian.

Prezentarea va dura aproximativ o oră și va fi susținută de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.

                                                                                                                                      ***

Conu’ Zambacu s-a remarcat prin gustul desăvârșit pentru artă și valoare, dar și prin implicarea în viețile artiștilor vremii.

Muzeul Zambaccian prezintă lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu. În cadrul colecției, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.

Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari, 2,5 lei/elevi
Participarea se face pe baza biletului de acces.

Credit foto: Asociația „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.