Muzeul Naţional de Artă al României
Retorici ale portretului în secolul al XVII-lea - Conferința #3

Retorici ale portretului în secolul al XVII-lea - Conferința #3

De la 16 Martie 2019 11:00 până la 16 Martie 2019 12:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 793

Conferința Retorici ale portretului în secolul al XVII-lea programată în data de 2 martie se amână pentru ziua de sâmbătă, 16 martie 2019,  ora 11:00.

Aceasta face parte din seria de conferințe organizate cu ocazia expoziției Memoria chipului. Portretul în Europa sec.XVI-XVIII și va fi susținută de curatorul expoziției, Cosmin Ungureanu.

Conferința are loc în sala de conferințe din Corp A2, durează aproximativ o oră, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

***

Nume celebre care au făcut școală - Agnolo Bronzino, Rembrandt van Rijn, Anton van Dyck, Aegidius Sadeler, Diego Velasquez, Francesco Zurbaran, Pierre Mignard, Jean-Baptiste Greuze sau Rosalba Carriera – se regăsesc printre autorii celor peste 120 de opere de artă incluse în expoziție. Fie că este vorba despre pictură, gravură, desen sau pastel, lucrările acoperă nu doar întreaga geografie relevantă pentru arta europeană ci și nenumărate tipuri de reprezentare și tipologii umane, de la începutul Renașterii până în secolul XVIII.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.