Muzeul Naţional de Artă al României
Conferința „Chipuri codificate. Portrete și embleme în secolul al XV-lea”.

Conferința „Chipuri codificate. Portrete și embleme în secolul al XV-lea”.

De la 14 Ianuarie 2019 00:00 până la 19 Ianuarie 2019 12:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 370

Demarăm seria de conferințe organizate în cadrul expoziției Memoria chipului. Portretul în Europa sec.XVI-XVIII.

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de la ora 11.00, la Sala de conferințe - Intrarea A2, vă așteptăm la prima conferință cu titlul Chipuri codificate. Portrete și embleme în secolul al XV-lea.

Aceasta va fi susținuă de Cosmin Ungureanu - istoric de artă și curator al expoziției, iar împreună vom descoperi câteva dintre încifrările și oglindirile chipului uman în lucrările expuse.

Conferința durează aproximativ o oră, iar accesul se face în baza biletului de intrare în expoziție (10 lei), în limita locurilor disponibile.

***

Nume celebre care au făcut școală - Agnolo Bronzino, Rembrandt van Rijn, Anton van Dyck, Aegidius Sadeler, Diego Velasquez, Francesco Zurbaran, Pierre Mignard, Jean-Baptiste Greuze sau Rosalba Carriera – se regăsesc printre autorii celor peste 120 de opere de artă incluse în expoziție. Fie că este vorba despre pictură, gravură, desen sau pastel, lucrările acoperă nu doar întreaga geografie relevantă pentru arta europeană ci și nenumărate tipuri de reprezentare și tipologii umane, de la începutul Renașterii până în secolul XVIII.