Muzeul Naţional de Artă al României
Expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare deschisă până pe 7 iulie!

Expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare deschisă până pe 7 iulie!

De la 03 Iulie 2019 10:00 până la 07 Iulie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3021
Expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare va rămâne deschisă publicului până pe 7 iulie!
 
Aceasta va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00.
INTRAREA ESTE ÎN CONTINUARE LIBERĂ.

Expoziția aduce un omagiu gustului și sensibilității unei regine care a sprijinit pe toate căile reinterpretarea în cheie modernă a culturii tradiționale românești.

Printre aliații săi de seamă în acest efort s-au numărat artiști precum Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Ștefan Dimitrescu, Petru Remus Troteanu, Gh. Ionescu-Doru, Nora Steriadi, colaboratori ai primelor ateliere de ceramică urbană din București, Băneasa, Turda, Satu-Mare.

Ceramica realizată în aceste centre se distinge prin interpretarea plină de prospețime a motivelor tradiționale: artiștii reușesc să imprime creațiilor lor o autenticitate cuceritoare, similară celei din arta populară. Elemente ludice pline de savoare dau glas unui respect ce vizează însuși spiritul artei populare și al meșteșugului, nicidecum un repertoriu formal ancorat în repetitivitate.

Proiectul expozițional a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale cu ocazia Aniversării Centenarului Marii Uniri.

Intrarea este liberă.

Sala Rotondă, intrarea din str. Știrbei Vodă
15 decembrie 2018 – 7 iulie 2019
Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00 -18.00

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.