Muzeul Naţional de Artă al României
Tur ghidat în expoziția Vedute venețiene din colecția de artă Intesa Sanpaolo

Tur ghidat în expoziția Vedute venețiene din colecția de artă Intesa Sanpaolo

De la 07 Iulie 2018 11:00 până la 07 Iulie 2018 12:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 355

Cel de-al doilea tur ghidat din cadrul expoziției Vedute Venețiene din colecția Intesa Sanpaolo va avea loc sâmbătă, 7 iulie, începând cu ora 11.00!

Acesta va fi susinut de către Cosmin Ungureanu, specialist MNAR.

Expoziția prezintă în premieră operele câtorva dintre cei mai cunoscuți artiști italieni (dar nu numai) care au contribuit la consolidarea și răspândirea noului gen artistic pe parcursul secolului al XVIII-lea.

„Capriccio cu biserică gotică și lagună” de Canaletto (Veneția, 1697 – 1768), „Vedere spre Canal Grande cu Riva del Vin și Riva del Carbon” de Michele Marieschi (Veneția, 1710 – 1744), „Piața San Marco către San Geminiano” de Francesco Guardi (Veneția, 1712 – 1793) și „Vedută cu Santa Maria della Salute și Punta della Dogana” de Hendrik Frans van Lint (Anvers, 1684 – Roma, 1763) ne poartă printre clădiri, locuri, colțuri devenite definitorii pentru geografia, arhitectura și atmosfera Veneției, oraș care a contribuit din plin la dezvoltarea vedutei grație atracției exercitate asupra a nenumărate generații de amatori de artă.

Lucrările prezentate în expoziție provin din Colecția Intesa Sanpaolo, Gallerie d'Italia – Palazzo Leoni Montanari, Vicenza. Banca Intessa Sanpaolo este deținătoarea unei importante colecții – peste 20.000 de piese, dintre care mai mult de jumătate de o valoare culturală deosebită – prezentată publicului în trei palate istorice, foste sedii ale băncii reorganizate ca instituții muzeale în centrele orașelor Milano, Napoli și Vicenza.

Intrarea se face pe baza biletului de intrare în expoziție (10 lei) și în limita locurilor disponibile.