Muzeul Naţional de Artă al României
În vizită la Conu' Zambacu - prezentarea colecției de la Muzeul K. H. Zambaccian

În vizită la Conu' Zambacu - prezentarea colecției de la Muzeul K. H. Zambaccian

De la 20 Iunie 2018 16:30 până la 20 Iunie 2018 17:30
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 401

Vă invităm miercuri, 20 iunie, de la ora 16.30 la o vizită ghidată la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu - cum îl numeau prietenii – la prezentarea colecţiei, susținută de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.
Prietenul artiștilor, Conu’ Zambaccu s-a remarcat prin gustul desăvârșit pentru artă și valoare, dar și prin implicarea în viețile artiștilor vremii.

Muzeul Zambaccian se remarcă prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească expuse. Aici sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu. În cadrul colecției, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.

Muzeul K. H. Zambaccian, Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari, 2,5 lei/elevi

Participarea se face în baza biletului și în limita locurilor disponibile.