Muzeul Naţional de Artă al României
Vizita Alteței Sale Regale Prințul de Wales la Muzeul Național de Artă al României

Vizita Alteței Sale Regale Prințul de Wales la Muzeul Național de Artă al României

De la 31 Mai 2018 11:07 până la 17 Iunie 2018 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1874

  DSC2329     DSC2331    Biserica Stavropoleos 1868    Pia de pete 1869

Alteța Sa Regală Prințul de Wales la MNAR                                                                  Biserica Stavropoleos (1868)                      Piață de pește (1869)

 

Aflat în vizită oficială în România, Alteța Sa Regală Prințul Charles a făcut miercuri, 30 mai 2018, o vizită cu caracter privat la Muzeului Național de Artă al României. Cu acest prilej Alteța Sa Regală a admirat, la  Cabinetul de Desene și Gravuri, câteva dintre acuarele realizate de Amedeo Preziosi cu prilejul călătoriilor întreprinse de acesta în Principate în 1868 și 1869.

Pictor și fotograf de origine malteză, Amedeo Preziosi (1816 – 1882) și-a făurit cariera artistică la Istanbul în strânsă legătură cu lumea diplomatică engleză, atașată tradiției imaginilor pline de pitoresc al unei lumi orientale pe care călătorii și artiștii occidentali o descopereau fascinați.

Preziosi a vizitat Principatele Unite în două rânduri, la invitația Principelui Carol I, prilej cu care a realizat mai multe desene și acuarele care redau costume populare, obiceiuri și mai ales diferite peisaje și monumente care evocă o moștenire culturală redescoperită astăzi cu încântare și uimire.

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.