Muzeul Naţional de Artă al României
Prezentarea Colecției Iosif Iser la Muzeul Colecțiilor de Artă

Prezentarea Colecției Iosif Iser la Muzeul Colecțiilor de Artă

De la 04 Mai 2018 07:39 până la 30 Mai 2018 18:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 368

Miercuri, 30 mai, la ora 16.30, vă invităm la Muzeul Colecțiilor de Artă, la prezentarea Colecției Iosif Iser
Aceasta a fost donată statului în 1971 de soția artistului, sculptorița Désirée Sterian Iser și este expusă la Muzeul Colecțiilor de Artă începând din 1978.

Vă propunem o incursiune în universul lui Iosif Iser (1881-1958), privind împreună, ca printr-un caleidoscop, locuri pitorești din Dobrogea, din Franța sau din Spania, figuri exotice surprinse într-un decor oriental, dansatoare și arlechini, într-o selecție de lucrări care pun în evidență diversitatea genurilor, motivelor și tehnicilor abordate de artist pe parcursul vastei sale creații. 

***

Muzeul Colecțiilor de Artă împlinește anul acesta 40 de ani! 
Marcăm evenimentul printr-o suită de întâlniri cu specialiști din cadrul muzeului care vor aduce în prim plan în fiecare lună câte o colecție. Prilej să aruncăm o privire plină de curiozitate asupra acelor colecționari care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării și a unora dintre cele mai reprezentative piese din colecțiile respective.

***

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu în limita locurilor disponibile (20 de persoane), prin prezentare la fața locului cu 15 minute înainte de ora începerii. Vizitele însoțite de specialiști durează aproximativ o oră.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Corp A, parter
Calea Victoriei 111
Preț bilet: 15 lei