Muzeul Naţional de Artă al României
Lansarea catalogului Atelier de front. Artiști români în Marele Război.

Lansarea catalogului Atelier de front. Artiști români în Marele Război.

De la 04 Aprilie 2018 12:00 până la 04 Aprilie 2018 13:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 554

 

Muzeul Național de Artă al României vă invită  miercuri, 4 aprilie, ora 12.00, la lansarea catalogului expoziției Atelier de front. Artiști români în Marele Război.

Ulterior, va avea loc o vizită ghidată în expoziție susținută de curatorul Alina Petrescu, muzeograf în cadrul Secției de Artă Românească Modernă.

Catalogul expoziției este un instrument de lucru pentru specialiști și nu numai, oferind o imagine elocventă asupra aportului artiștilor mobilizați la realizarea marelui ideal național. Catalogul este realizat în colaborare cu Editura Monitorul Oficial.

Catalogul cuprinde o selecție de o sută douăzeci și șapte de lucrări de pictură, sculptură, grafică și documente din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României și din colecțiile muzeelor partenere: Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional de Istorie a României, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iași și Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești.

Publicația conține texte semnate de Alina Petrescu, Elena Olariu, Mariana Vida și Adrian-Silvan Ionescu, în calitate de consultant științific. Deasemenea, se adaugă acestor studii o fișă biografică a fiecărui artist inclus în expoziție și o scurtă prezentare a lucrărilor realizate în timpul războiului. Albumul conține și un Dosar documentar, cu acte din arhiva Muzeului Național de Artă al României, precum și Ordinul Circular din 23 iunie 1917, oferit cu generozitate de către domnul Adrian-Silvan Ionescu.

Expoziția Atelier de front. Artiști români în Marele Război rămâne deschisă la parterul Galeriei Naționale până pe data de 30 aprilie 2018.