Muzeul Naţional de Artă al României
Spațiile Istorice din fostul Palat Regal pot fi vizitate marți, 5 martie 2019.

Spațiile Istorice din fostul Palat Regal pot fi vizitate marți, 5 martie 2019.

De la 22 Februarie 2019 10:00 până la 05 Martie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Etichete: muzeu
Vizualizări: 6881

Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal pot fi vizitate marți, 5 martie 2019! Corpul central al fostului Palat Regal poate fi vizitat între orele 10-18, iar ultima intrare are loc la ora 17.30.

Sala Tronului, Sufrageria Regală sau Scara Voievozilor au o puternică încărcătură istorică, simbolică și emoțională, reprezentând „centrul de comandă” al monarhiei în timpul domniilor regilor Carol al II-lea și Mihai I.

În perioada interbelică, dar și după cel de-al Doilea Război Mondial, aceste spații erau folosite pentru recepții oficiale la care erau invitați înalți demnitari din țară și din străinătate. Picturile și basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identități naționale transmisă vizitatorilor peste generații. Celor  două picturi monumentale care împodobesc tavanul Scării Voievozilor și al Sălii Tronului, opera lui Arthur Verona și respectiv a Ceciliei Cuțescu-Storck, li se adaugă lucrări de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpăna, Ștefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuți dintre artiștii români care au contribuit la decorarea palatului regal.

Tarife:

-bilet de vizitare individual (fără ghid) - 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari/ 2,5 lei elevi/ gratis preșcolari).

La cerere se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minimum 15 persoane, prin programare cu 10 zile înainte, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tarif vizite ghidate:
• limba română:  150 lei taxă de ghidaj + biletul de intrare;
• limba engleză/franceză:  250 lei taxă de ghidaj + biletul de intrare;

Durata unui tur ghidat: aproximativ o oră.

Muzeul Național de Artă al României,
Calea Victoriei 49-53, Corp central, Intrarea A3.

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.