Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În ziua de miercuri,17 aprilie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Pianul cu Poeme: recital de muzică clasică și poezie de dragoste la Muzeul Colecțiilor de Artă

Pianul cu Poeme: recital de muzică clasică și poezie de dragoste la Muzeul Colecțiilor de Artă

De la 09 Decembrie 2017 18:00 până la 09 Decembrie 2017 20:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1896

Pianul cu Poeme - un recital de muzică clasică și poezie de dragoste, reprezentat de artistele Daniela Nane și Ioana Maria Lupașcu pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor din țară și străinătate, inclusiv la Ateneul Român va avea loc și la Muzeul Colecțiilor de Artă, sâmbătă, 9 decembrie, la ora 16.00!

Evenimentul este organizat de Fundația Löwendal și Muzeul Național de Artă al României în cadrul expoziției „În lumea personajelor lui Löwendal".

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Piazzolla, Carlos Gardel, Rachmaninov sau încântă cu prelucrări folclorice inedite. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplina iubire necondiționată. Recitalul ridică energia piesă dupa piesă, construind din momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță.

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și cateva turnee in România, si in strainatate.

Pianista Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Intre 2001 și 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. , care spunea despre ea ca "are imense posibilitati tehnice si artistice"' .A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia și Turcia. Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Gottfried Rabl, Mika Eichenholz,Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda), Walter Hilgers, Shinya Ozaki, etc. A colaborat cu mari muzicieni precum: Ladislau Petru Horvath, Florin Paul, cvartetul Gaudeamus, contratenorul Cezar Ouatu. În Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, iar în 2009 a lansat romanul autobiografic–„Prințul Baghetei”. In 2007 i-a aparut CD-ul “Live Piano Solo”, iar în 2009 CD-ul “Piano Recital”. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Interesata de repertoriile inedite, compozitori precum Guy Bacos, Ioan Dobrinescu, Sabin Pautza, Deniz Inan, Raffaele Montanaro i-au compus sau dedicat lucrari a caror premiera absoluta a si sustinut-o.

Muzeul Colecțiilor de Artă din București, Calea Victoriei 111.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.