Muzeul Naţional de Artă al României
CONFERINȚĂ: Peisajele agrare din România: perspective și provocări

CONFERINȚĂ: Peisajele agrare din România: perspective și provocări

De la 31 Iulie 2017 12:00 până la 02 August 2017 20:00
Publicat de Iulia Damian
Categorii: Evenimente, Conferințe
Vizualizări: 1190

Muzeul Național de Artă al României și Fundația Ștefan Câlția vă invită miercuri, 2 august, de la ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, unde ecologul Tibor Hartel ne va vorbi despre peisajul agrar românesc și rolul lui esențial pentru biodiversitate, precum și despre problemele ce apar constant în evoluția acestui domeniu.

Prezentarea are ca scop principal expunerea în detaliu, dar și holistică a acestor peisaje agrare românești. Ca și studiu de caz, Tibor Hartel se va axa pe partea de sud a Transilvaniei, printr-o prezentare ce va evidenția valorile ecologice, socio-culturale și economice ale acestor peisaje, barierele sociale și instituționale care împiedică adoptarea unor gospodăriri durabile, precum și soluții pentru sustenabilitatea socială și ecologică a acestor peisaje.

Evenimentul este parte integrantă a unui program amplu de conferințe, concerte și ateliere ce stau la baza expoziției „Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare”, toate aceste activități având menirea de a pune în valoare lucrările artistului și de a crea o relație cu publicul, prin intermediul diferitelor subiecte abordate în cadrul acestor conferințe.

Evenimentul se va desfășura între orele 18:00 – 20:00. Intrarea este gratuită.