Muzeul Naţional de Artă al României
CONFERINȚĂ. Ioana Ciocan - Proiect 1990: Despre istorie, prezent, memorie

CONFERINȚĂ. Ioana Ciocan - Proiect 1990: Despre istorie, prezent, memorie

De la 02 Februarie 2017 16:30 până la 02 Februarie 2017 18:00
Categorii: Evenimente, Conferinta
Vizualizări: 1706

Muzeul Național de Artă al României vă invită joi 2 februarie 2017, orele 16.30 la conferința Proiect 1990: Despre istorie, prezent, memorie susținută de Ioana Ciocan în expoziția Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965.

În 1990 statuile lui Lenin și Dr. Petru Groza erau date jos de pe soclurile lor. Gestul, care avea în vedere personajele și nu (neapărat) artiștii, marca despărțirea voluntară de o istorie relativ recentă. O istorie (și o artă) întrerupte dar încă insuficient cercetate. Conferința aduce în discuție raportul permanent (re)negociat între prezent și istorie în spațiul public definit de expoziție. Atât expoziția cât și conferința invită la un dialog între memoria personală și cea colectivă, ignorată de mai multe decenii; o ecuație cu multe necunoscute pe care suntem provocați să le explorăm în ritm propriu.


Ioana Ciocan, curator independent, trăiește și lucrează în București. Inițiativele ei se concentrează în sfera spațiului public, a raporturilor dintre artă și autoritate și a relației cu istoria comunistă și arta de propagandă.

Pentru participare la conferință se plătește prețul unui bilet de acces în expoziție în valoare de 10 lei.