Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În ziua de miercuri,17 aprilie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României

 

Majestatea Sa Regele Mihai I al României       Alice Gosztony, Portretul Regelui Mihai I de Romania, 1932, bronz (patrimoniu MNAR)       Eustațiu Stoenescu (1884-1957), Regele Mihai, 1940, ulei pe panza (patrimoniu MNAR)       George Leonida (1892-1942), Regele Mihai, bronz (patrimoniu MNAR)

 

Un veac de istorie zbuciumată se apropie de sfârșit odată cu savârșirea din viață a Majestății Sale Regele Mihai I.

Reprezentant al unei dinastii căreia România îi datorează, în bună măsură, modernitatea, Regele Mihai I a crescut și a trăit cu o „dragoste nesfârșită față de țară”: o țară cu al cărei destin s-a identificat și pe care a servit-o exemplar, cu dăruire și înțelepciune. O țară cunoscută în toată diversitatea sa geografică, istorică, politică, umană și iubită cu sinceritate, fără rezerve.

Ne plecăm îndurerați, aducând omagiul nostru Majestății Sale Regele Mihai I, cel care, preț de aproape un veac, a întruchipat valorile și idealurile unei Românii dornice să își făurească libera soarta.

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie.

Regele Mihai I

Discurs ținut în Parlamentul României, 25 octombrie 2011

 

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.