Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României vă invită miercuri, 25 mai, ora 17.30, să participați la conferința "Orfeu versus muzicianul modern", susținută în Galeria de Artă Europeană de Raluca Stratulat, violonistă și profesoară la Colegiul Național de Muzică George Enescu

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 021 314 81 19. Taxă de participare: 10 lei. 

 

Conferința are ca punct de plecare pictura lui Gustav Klimt - expusă temporar în Galeria de Artă Europeană -  ce ilustrează iubirea dintre Orfeu şi Euridice. Vă propunem perspectiva unui muzician asupra mitului lui Orfeu. Arhetip al artistului complet, Orfeu reprezintă încă un subiect de actualitate în ceea ce priveşte profilul psihologic al muzicianului modern. Influenţa profundă a vieţii artistice asupra caracterului său, obsesia perfecţiunii, fascinaţia muzicii constituie tot atâtea teme de discuție în cadrul conferinței.

Parte a proiectului Opere în prin plan ce îşi propune valorificarea operelor din depozite, pictura “Orfeu și Euridice” de Gustav Klimt va mai fi expusă până la finalul lunii mai în Galeria de Artă Europeană. Realizată în 1885, această lucrare este una dintre schițele realizate de artistul austriac pentru decorația plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Ea a fost oferită spre vânzare de Klimt însuși unei galerii vieneze, de unde a fost achiziționată în 1912 de un colecționar român.

"Orfeu versus muzicianul modern"

Gustav Klimt – "Orfeu şi Euridice", 1885

Galeria de Artă Europeană, sala 12

Miercuri, 25 mai 2016, ora 17.30 - Tarif: 10 lei

Înscrieri la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 021.314.81.19