Muzeul Naţional de Artă al României
Actori de pus în ramă - o campanie MNAR și Teatrul „Nottara”

Actori de pus în ramă - o campanie MNAR și Teatrul „Nottara”

Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1116

Actorii Teatrului Nottara „interpretează” lucrări din patrimoniul MNAR în campania „Actori de pus în ramă”

Muzeul Național de Artă al României și Teatrul Nottara anunță demararea campaniei „Actori de pus în ramă”. În aceste vremuri dificile pentru lumea culturală, cele două instituții au găsit o modalitate inedită de a colabora, pentru a aduce arta mai aproape de oameni.

Campania, care va avea loc în mediul online din 11 mai 2020, constă în „interpretarea” unor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii Teatrului Nottara. Astfel, în fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale celor două instituții vor fi postate imagini în care opera de artă este alăturată versiunii pe care actorii o realizează, intrând în pielea personajului din tablou.

colaj buchetiera Ioana Calota2.jpg

Conceptul campaniei este inspirat de provocările lansate de marile muzee ale lumii în această perioadă, încurajând publicul să recreeze opere de artă în moduri cât mai creative, folosind resursele pe care le au la dispoziție acasă. MNAR a făcut o astfel de invitație către public pe 15 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.
Tot în cadrul parteneriatului MNAR – Teatrul Nottara, vor fi realizate scurte materiale video în care actorul „pus în ramă” povestește despre lucrarea pe care a reinterpretat-o, folosind datele primite de la specialiștii MNAR.

 

Pictura aleasă pentru lansarea campaniei este Buchetiera de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calotă este „actrița de pus în ramă” cu această ocazie. Povestea acestui tablou o veți auzi tot de la ea, într-un clip de 3 minute în care aflăm mai multe despre prințesa Maria Cantacuzino, chipul ei fiind folosit de artist în această alegorie.

Urmăriți paginile de Facebook ale Muzeului Naționale de Artă al României și Teatrului Nottara pentru a vă bucura de artă, în două din formele ei. Ambele instituții au folosit intens mediul online în această perioadă pentru a compensa închiderea lor temporară, iar campania „Actor de pus în ramă” este încă o inițiativă care sperăm că va bucura iubitorii de arte vizuale și teatru.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.