Muzeul Naţional de Artă al României
300 de ani de relații culturale România - Georgia

300 de ani de relații culturale România - Georgia

De la 09 Octombrie 2019 17:30 până la 24 Octombrie 2019 18:00
Categorii: Evenimente, Vernisaje
Vizualizări: 1697

Muzeul Național de Artă al României și Ambasada Georgiei în România vă invită la expoziția „300 de ani de relaţii culturale România – Georgia”, deschisă publicului în perioada 9-24 octombrie în spațiul fostei Sufragerii Regale (intrarea A3, corpul central MNAR). Expoziția este realizată în colaborare cu Biblioteca Parlamentară Națională din Georgia și Universitatea de Stat din Tbilisi.

Publicul va putea admira 17 publicații realizate la prima tipografie din Georgia, înființată în anul 1709 de către regele Vakhtang al VI-lea cu sprijinul Mitropolitului Antim Ivireanul.

Alături de acestea, vor fi expuse și două obiecte din patrimoniul MNAR ce prezintă o strânsă legătură cu mitropolitul Antim Ivireanul: un epitaf donat de acesta Mănăstirii Antim din București în anul 1714 și o Evanghelie greco-română cu coperte ferecate, realizată în tipografia mitropolitului în 1693 și dăruită de domnitorul Constantin Brâncoveanu Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din București.

În plus, o serie de fotografii care ilustrează relațiile diplomatice dintre cele două state vor veni în completarea parcursului expozițional.


Sufrageria Regală (corpul central MNAR, intrarea A3)
Perioada: 9-24 octombrie 2019
Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00-18.00
Ultimul acces se face la ora 17.00.
Accesul este GRATUIT.

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.