Muzeul Naţional de Artă al României
Chipuri, spaime, farse. Arta lombardă la sfârșitul secolului al XVI-lea - Conferința #4

Chipuri, spaime, farse. Arta lombardă la sfârșitul secolului al XVI-lea - Conferința #4

De la 18 Martie 2019 12:42 până la 23 Martie 2019 12:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 398

Sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 11.00 va avea loc conferința „Chipuri, spaime, farse. Arta lombardă la sfârșitul secolului al XVI-lea” - ultima din seria celor prilejuite de expoziția Memoria chipului. Portretul în Europa sec.XVI-XVIII.

Aceasta va fi susținută de Patricia Bădulescu, specialist MNAR, în sala de conferințe din Corp A2 și va dura aproximativ o oră. 

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

***

Nume celebre care au făcut școală - Agnolo Bronzino, Rembrandt van Rijn, Anton van Dyck, Aegidius Sadeler, Diego Velasquez, Francesco Zurbaran, Pierre Mignard, Jean-Baptiste Greuze sau Rosalba Carriera – se regăsesc printre autorii celor peste 120 de opere de artă incluse în expoziție. Fie că este vorba despre pictură, gravură, desen sau pastel, lucrările acoperă nu doar întreaga geografie relevantă pentru arta europeană ci și nenumărate tipuri de reprezentare și tipologii umane, de la începutul Renașterii până în secolul XVIII.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.