Muzeul Naţional de Artă al României
Învățăm dintr-o privire! Noua ofertă educativă MNAR

Învățăm dintr-o privire! Noua ofertă educativă MNAR

De la 12 Februarie 2019 08:05 până la 14 Iunie 2019 16:30
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 237

MNAR lansează noua ofertă educativă cu o provocare jucăușă: învățăm dintr-o… privire.

Odată cu al doilea semestru al anului școlar MNAR lansează programul educativ „Învățăm ... dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini învățământul formal și activitățile din săptămâna „Școala altfel”.

După succesul înregistrat în perioada 6-9 februarie 2019 de programul Vacanța... ARTfel, dedicat copiilor între 7 și 12 ani, MNAR revine cu o ofertă educativă care se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile.

Organizat pe cicluri - preșcolar, primar, gimnazial, liceal - programul „Învățăm ... dintr-o privire!” este adaptat nevoilor specifice fiecărui grup de vârstă.Vizitele interactive și atelierele creative folosesc contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalități de explorare a relației copiilor și tinerilor cu sine și cu lumea înconjurătoare, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității estetice. Susținute de educatori muzeali și artiști experimentați, programele sunt caracterizate de o abordare deschisă bazată pe observație, descriere, păreri și întrebări formulate în cadrul unor dialoguri care contribuie la dezvoltarea gândirii critice prin joc și curiozitate.

Înscrierile la programele din ofertă pentru semestrul al doilea al anului școlar 2018-2019 se primesc începând de luni 11 februarie 2019, în limita locurilor disponibile. Programele se adresează grupurilor organizate de elevi și se desfășoară la cerere, în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019. Durata programelor variază între 90 și 120 minute. În funcție de solicitări și disponibilități, ele pot fi organizate și în perioada vacanțelor școlare.

Mai multe informații găsiți pe pagina mnar.arts.ro/invata/scoli.

MNAR încurajează profesorii, părinții și pe toți cei interesați să descarce prezentările PDF de pe site pentru a le distribui tuturor celor interesați.