Muzeul Naţional de Artă al României
Finisajul expoziției de fotografie „Korniss Péter: Memorie continuă”

Finisajul expoziției de fotografie „Korniss Péter: Memorie continuă”

De la 02 Mai 2018 09:25 până la 06 Mai 2018 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 384

Duminică, 6 mai 2018, începând cu ora 12.00 are loc finisajul expoziției de fotografie „Korniss Péter: Memorie continuă” deschisă publicului din 22 martie și expusă în Sălile Kretzulescu la MNAR.

Cu această ocazie va avea loc un tur ghidat susținut de domnul Vaida Francisc Atila, fotograf profesionist și lector de specialitate.

***

Personalitate marcantă a artei fotografice maghiare, Korniss Péter (n. Cluj, 1937) a creat una din cele mai bogate opere fotografice din Ungaria. A dobândit recunoaştere internațională ca artist fotograf documentarist, imortalizând cu precădere viaţa şi cultura ţărănească din Europa de Est, tema predilectă a întregii sale opere. Începând cu primele fotografii realizate în anul 1967 la Casa dansului (táncház) şi până la seriile conceptuale de fotografii din ultimii ani, Korniss nu s-a limitat la un singur spaţiu geografic. El a imortalizat în imagini și alte colţuri ale lumii, de la America de Nord şi de Sud, Yemenul de Sud până la Siberia. Începând din anul 1978 vreme de un deceniu, Korniss Péter a surprins scene din viaţa navetiştilor, seria de fotografii Muncitorul navetist (1988) constituind un reper important pentru arta fotografică maghiară.

Artistul este de altfel primul fotograf maghiar în viaţă căruia Galeria Națională Ungară i-a consacrat în 2017 o expoziţie aniversară de anvergură, semn al recunoașterii unei operei deosebit de valoroase. Expoziția deschisă la Muzeul Național de Artă al României prezintă o selecție de treizeci și șapte de fotografii color și alb-negru, fiind reprezentativă pentru cinzeci de ani de creație.

 

Perioadă: 22 martie – 6 mai 2018.
Muzeul Național de Artă al României, Sălile Kretzulescu
Program de vizitare: miercuri - duminică, 10.00 - 18.00
Bilet de intrare: 4 lei
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună