Muzeul Naţional de Artă al României
Precizări privind situația lucrărilor împrumutate Muzeului de Artă din Timișoara

Precizări privind situația lucrărilor împrumutate Muzeului de Artă din Timișoara

De la 27 Aprilie 2018 11:24 până la 04 Mai 2018 13:24
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1840

Ca urmare a interesului suscitat de situația celor 27 de picturi de Corneliu Baba împrumutate Muzeului de Artă Timișoara, Muzeul Național de Artă al României face următoarele precizări:

În urma nerespectării de către Muzeul de Artă Timișoara a clauzei contractuale privind expunerea integrală a celor 27 de lucrări de Corneliu Baba, clasate în categoria juridică „Tezaur”, împrumutate acestei instituții prin Contractul nr. 302/14.11.2017, Muzeul Național de Artă al României a fost nevoit să procedeze la rezilierea acestuia. În consecință, lucrările au fost aduse la sediul muzeului nostru, astăzi, 27 aprilie ac. În conformitate cu observațiile făcute de comisia de specialiști a MNAR, care a examinat lucrările la Timișoara în data de 6 martie 2018, picturile ce necesită intervenții de restaurare vor intra în laboratorul de profil al instituției noastre.

Până la acest moment, nu există nici un angajament intern sau extern, referitor la un nou împrumut care să privească, fie și parțial, aceste opere.