Muzeul Naţional de Artă al României
Milonga Regală. Seară de tango la Palat - eveniment artistic în scop caritabil

Milonga Regală. Seară de tango la Palat - eveniment artistic în scop caritabil

De la 16 Martie 2018 12:00 până la 31 Martie 2018 22:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3229

În premieră pentru spațiul cultural bucureștean, Muzeul Național de Artă al României găzduiește o seară de tango, în ambianță regală.

Evenimentul artistic este dedicat luptei împotriva cancerului și va avea loc sâmbătă, 31 martie, între orele 16.00 - 22.00.

Milonga sau „întâlnirea întru tango”, reunește într-o experiență inedită pasiunea pentru artă și oameni, respectul și dorința celor din medii diferite de a-și manifesta solidaritatea. Fondurile strânse cu acest prilej sunt destinate ajutorării unor angajați ai muzeului direct afectați de cancer.

Inspirat din tradiția vechilor baluri organizate la palat, evenimentul face trimitere și la introducerea tangoului în seratele de la Palatul Cotroceni, de către tânărul cuplu de principi moștenitori Maria și Ferdinand, acest dans fiind interzis inițial de Regele Carol I deoarece era considerat prea senzual.

Revenind în zilele noastre, acest eveniment își propune să reliefeze legătura dintre expresia corporală și cea plastic-vizuală, relația dintre ritmul muzicii și al mișcărilor de dans și cel al unor lucrări din patrimoniul MNAR, imagini ce vor fi proiectate pe mai multe ecrane. Mini-ateliere de creație plastică vor completa evenimentul susținut de maeștrii dansului de tango argentinian precum:  Manuela Panaite, Dj Gabriel Mihalache, Maria Tirtea și Andra Lungu (Tango Timișoara), Horia Călin Pop și Ioana Lascu (Compania de Tango Cluj), Cristi Crâng și Iulia Gordan (Atelierul de Tangou Iași), Jose Almar (Argentina) și Lucia Mîrzan (Fabrica de Tango București), Marian Toderascu și Oana Casandra Olaru (Tango MyO București), Laura Iaru și Csongor Kicsi - campioni europeni de tango salon 2015 și copiii Lotului Național – Club Sportiv Dance Fever – 10 – 14 ani.

Programul va împleti demonstrațiile dansatorilor cu implicarea activă a publicului, ce va fi invitat pe ringul de dans.

Inițiativa se bucură de sprijinul comunității de tango din Romania și de cel al Asociației Centru de Explorare Vizuală, precum și de susținerea studenților Departamentului Textile din cadrul Universității Naționale de Arte din București, coordonat de Conf. univ. dr. Dorina Horatău - Director Departament.

Evenimentul se adresează tuturor pasionaților de dans și arte vizuale care cred în puterea solidarității, empatiei și sensibilității artistice. Produse unicat realizate de studenți (obiecte decorative, textile și de vestimentație) vor face obiectul unei tombole speciale alături de produsele realizate în cadrul mini-atelierelor creative.

Pentru mai multe informații legate de eveniment ne puteți contacta la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Participarea la Milonga se face în limita locurilor disponibile.

 

Muzeul Național de Artă al României

Sufrageria Regală 

Sâmbătă, 31 martie, orele 16 - 22.