Muzeul Naţional de Artă al României
„Opera sub clar de... lupă” la Muzeul Zambaccian

„Opera sub clar de... lupă” la Muzeul Zambaccian

De la 20 Octombrie 2017 16:30 până la 20 Octombrie 2017 18:00
Publicat de Iulia Damian
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 757

 

Programul ,,Opera sub clar de ... lupă” propune o analiză a portretului lui Krikor H. Zambaccian, pictat de Corneliu Baba în contextul creației artistului și al colecției lui Krikor H. Zambaccian.

Prezentarea se va concentra asupra portretului lui Krikor H. Zambaccian, realizat în 1957, dar se vor face referiri și la celelalte două portrete ale colecționarului expuse la Muzeul Zambaccian, portretul realizat de Gheorghe Petrașcu și cel realizat de Massimo Campigli.

Prezentarea durează aproximativ o oră. Pentru participare este necesară programarea prin e-mail la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și se face cu biletul de intrare în muzeu (10 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită.

Muzeul Zambaccian cuprinde una dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

Muzeul se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea - Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

Muzeul K. H. Zambaccian
Strada Muzeul Zambaccian 21a
miercuri până duminică, orele 10.00 – 18.00
bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, 2,5 lei/elev