Muzeul Naţional de Artă al României
Proiectul de reamenajare a Sălii Brâncuși din Galeria de Artă Românească Modernă a trecut de prima etapă.

Proiectul de reamenajare a Sălii Brâncuși din Galeria de Artă Românească Modernă a trecut de prima etapă.

De la 04 August 2017 12:19 până la 11 August 2017 14:19
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1886

În data de 28 iulie 2017, comisia Muzeului Național de Artă al României (MNAR) a deschis și evaluat ofertele de proiectare arhitecturală a Sălii Brâncuși din Galeria de Artă Românească Modernă.

Pentru a accentua semnificația etapelor din creația sculptorului Constantin Brâncuși reflectate de lucrările aflate în colecția muzeului, comisia de evaluare a MNAR a solicitat oferte de proiectare conform următoarelor criterii de adjudecare:
-respectarea condițiilor impuse prin Caietul de Sarcini;
-relaționarea echilibrată într amenajarea spațiului sălii și lucrările brâncușiene pe baza prevederilor conceptului expozițional;
-inventivitatea/originalitatea soluției privind:
• asigurarea vizibilității exponatului;
• justa proporționare a mobilierului de expunere (socluri, vitrine, podiumuri etc.) în raport cu dimensiunile lucrării expuse;
• contribuția sistemului de iluminat ales la punerea în valoare a pieselor expuse;
• respectarea normelor de conservare privind asigurarea susținerii și stabilității exponatelor/sisteme de prindere și protecție fiabile și accesibile;
• măsurile propuse pentru protecția antiatingere și antifurt;
• folosirea de materiale inerte din punct de vedere fizico-chimic în confecționarea mobilierului de expunere (socluri, vitrine, platforme etc.).

Comisia a constatat ca s-au depus un număr de 3 oferte, de la următorii operatori economici:
1. KARIN DESIGN SRL
2. OVO DESIGN
3. ABRUPT ARHITECTURA SRL

Ofertele de proiect depuse și înregistrate au îndeplinit cerințele de redactare și criterile de adjudecare comunicate prin caietul de sarcini, astfel oferta ABRUPT ARHITECTURA SRL. a fost desemnată câștigătoare.

Această primă etapă a proiectului de reamenajare a stabilit conceptul expozițional al sălii, pentru detaliile de execuție se va elabora împreună cu ofertantul câștigător un contract și o procedură de achizitii publice, pe baza unor fonduri și/sau licitații solicitate în prealabil.