Muzeul Naţional de Artă al României
Conferințe și vizite ghidate în expoziția „Anatomia restaurării”

Conferințe și vizite ghidate în expoziția „Anatomia restaurării”

De la 09 Februarie 2017 16:00 până la 11 Februarie 2017 12:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1897

Întâmpinăm noul an cu o suită de conferințe și vizite în expoziția Anatomia restaurării susținute de specialiștii muzeului. O ocazie unică pentru a pătrunde în tainele unor procese remarcabile prin discreție în relația cu un ochi mai puțin antrenat dar finalizate cu rezultate adesea spectaculoase. Rând pe rând restauratorii din cadrul fiecărui laborator vor aduce în prim plan detalii interesante cu privire la lucrările aflate în expoziție și nu numai, descifrând etape ascunse astăzi privirii și dezvăluind din secretele lor profesionale.

Joi 9 februarie 2017 ora 16.00 – vizită ghidată 

Un bun prilej pentru a afla care sunt cele mai uzuale greșeli în păstrarea și utilizarea pieselor de mobilier și cum ar putea fi ele evitate. Bogdan Popescu și restauratori din cadrul laboratorului restaurare lemn vă vor prezenta aspecte interesante legate de rezolvarea unor probleme pe cât de frecvente pe atât de complexe.

Sâmbătă 11 februarie ora 11 - conferință

Andreea Maria Teodorescu, restaurator grafică - „Specificul restaurării picturii orientale”

Conferința prilejuiește o incursiune în lumea fascinantă a picturii orientale pe mătase. Materiale, instrumente și tehnici mai puțin familiare publicului european atestă o tradiție veche de multe secole pusă în slujba unei filosofii proprii poeziei „lumii trecătoare”. Delicată și fragilă, pictura orientală se bazează pe savante suprapuneri de straturi care îi sporesc frumusețea și îi conferă stabilitate.