În vizită la Conu’ Zambacu la Muzeul K. H. Zambaccian

În vizită la Conu’ Zambacu la Muzeul K. H. Zambaccian

De la 08 Decembrie 2017 16:30 până la 08 Decembrie 2017 17:30

La Muzeul K. H. Zambaccian

Publicat de MNAR

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 911Muzeul Naţional de Artă al României vă invită vineri, 8 decembrie, de la ora 16.30 la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu - cum îl numeau prietenii -, beneficiind de prezentarea colecţiei, realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.

Muzeul Zambaccian se remarcă prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească, expresie a gustului desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al  XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu. În cadrul colecției, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.
 
Muzeul K. H. Zambaccian, Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari, 2,5 lei/elevi
Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.