Muzeul Naţional de Artă al României
Intră cu artă în Anul Nou chinezesc!

Intră cu artă în Anul Nou chinezesc!

De la 08 Februarie 2020 10:00 până la 08 Februarie 2020 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1159

Sâmbătă, 8 februarie 2020, MNAR vă surprinde cu o premieră: un mini-festival pentru copii, familii, tineri și adulți. O incursiune plină de surprize în universul culturii chineze, presărată cu ateliere, prezentări, demonstrații bazate pe genuri și tehnici artistice în care materialul, forma, funcția, decorul se întrepătrund fascinant.

În mod excepțional publicul va avea prilejul să admire câteva obiecte de preț din colecția de artă chineză a muzeului, prezentate de Carmen Brad, istoric de artă, specialist în Orientul îndepărtat, și să intre în dialog cu Oana Solomon, restaurator ceramică, care va susține două ateliere.

Participanții la atelierele de caligrafie și decupaj susținute de Yang Yinuo, Gao Qingning, Wu Han, Chen Xi, Liu Yingjie, Chang Jieting, Li Shasha, profesori în cadrul Institutului Confucius, vor experimenta atmosfera sărbătorilor chineze scriind urări de an nou sau nume, decupând animale și flori.

În plus, o ceremonie a ceaiului îi va încânta pe cei prezenți cu subtilitatea aromelor.

Intră cu artă în Anul Nou chinezesc! continuă seria atelierelor pentru copii,tineri și adulți din programul de valorificare a patrimoniului de artă orientală al MNAR susținut de BRD - Groupe Societe Generale

Programul activităților:
Ora 10.00 – atelier creativ de ceramică și porțelan pentru familii cu copii între 9 și 13 ani. Participarea pe bază de înscriere pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  
Ora 11.15 – atelier demonstrativ de ceramică și restaurare pentru tineri și adulți. Participarea pe bază de înscriere pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Ora 14.00 – ateliere paralele de caligrafie și decupaj
Ora 15.00„Arta chineză în MNAR”: prezintă Carmen Brad, istoric de artă
Ora 15.30„Cultura ceaiului” - demonstrație și degustare
Ora 16.00ateliere paralele de caligrafie și decupaj

Participarea la toate activitățile din cadrul festivalului este liberă în limita locurilor disponibile.

 

                                                                                                    Logo brd 02

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.